Aktuelnosti

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА

 

ВЕЛИКИ УСПЕХ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

 

 

На 19. Републичком такмичењу средњих стручних школа из области Хемија и неметали, које је одржано у Крушевцу од 08. до 10. маја 2014. године, ученици Средње стручне школе постигли су велики успех.

Ученици четвртог разреда Даница Благојевић и Мирослав Ранчић су освојили друго место у укупном пласману из предмета Хемијска технологија. Ментор ученика је професор стручних предмета Миодраг Николић. Ученице првог разреда Јована Игњатовић и Ивана Момчилов су освојиле 12. место у укупном пласману из предмета Општа и неорганска хемија. Ментор ученицама је Биљана Јоцић, професор хемије.

 

Драгослав Манчић, директор Средње стручне школе каже да је ово најбољи пласман ученика наше школе на такмичењима до сада. Додаје да је ово доказ квалитетног рада ученика, њихових ментора, као и целокупног колектива школе, као и резултат напора који се улаже како би се унапредио образовни рад.

 

Даница Благојевић је пресрећна због постигнутог резулата. '''Неколико месеци смо са професором радили и припремали се за такмичење. Такмичење из Хемијске технологије обухвата неколико стручних предмета, а само такмичење се састојало из два дела, теоријског и практичног. Задаци из теоријског дела су били доста тешки, али смо и ту постигли запажене резултате. Мирослав је освојио треће, а ја друго место на теоријском делу. Практични део смо радили као тим, и у укупном пласману смо освојили друго место,'' каже Даница.

 

Мирослав Ранчић каже како је задовољан резултатима јер је ово потврда њиховог четворогодишњег рада. ''Веома сам срећан због овог успеха. Такмичење јесте било напорно, али смо се ми добро спремили. Припрема за ово такмичење ће ми помоћи и у припреми за пријемни испит. Планирам да упишем хемију на Природно-математичком факултету,'' наводи овај изврсни хемичар.

raspored

office365