Ћирила и Методија 29 18300 Пирот

(+381) 10 311 426

УПИС 2024/25.
Сазнај више...
Образовни профил: Техничар за хемијску и фармацеутску технологију
PIPI SE 4F35S – ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ / 28 ученика / 4 године / Техничар за хемијску и фармацеутску технологију учествује у производњи фармацеутских и хемијских производа. Прати промене и захтеве у структури рада током производње. Координира радом у лабораторији, прикупља резултате анализа узорака...
Сазнај више...
Образовни профил: Фризер
PIPI SE 3PO2S – ФРИЗЕР /14 ученика/ 3 године/ Фризер пружа услуге усмерене на негу косе. Посао фризера укључује прање, шишање, естетско обликовање косе жена и мушкараца.
САЗНАЈ ВИШЕ...
Previous
Next

ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКAT У СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

Еразмус + пројекат креће и у нашој школи.Средња стручна школа из Пирота ове године први пут учествује у реализацији Еразмус+ програма као координатор пројектом VET training for the future под бројем 2023-1-RS01-KA122-VET-000147570.
Пројекат ће трајати годину дана и реализоваће се у периоду од почетка октобра 2023. до краја септембра 2024.
У оквиру пројекта предвиђена је мобилност за 8 ученика четвртог разреда смера Техничар за полимере који ће бити упућени на стручну праксу у трајању од 14 дана (17-30. март 2024.) у Виталисов центар за обуку (Лајпциг, Немачка) у пратњи једног професора. Ученици са овог смера се школују по дуалном моделу, и ово ће бити јединствена прилика да прошире своје знање.
Овим пројектом школа жели да унапреди професионалне, језичке, али и социјалне и културолошке вештине и компетенције својих ученика. Учешћем у припремним активностима и боравком у Немачкој, ученици ће имати прилику да се упознају са савременoм опремом, начинима и процесима рада за које немају услове у својoj школи, па и земљи. Побољшаће своје знање енглеског језика, стећи већу сигурност у комуникацији и употреби стручне терминологије. Упознаће се са европским стандардима квалитета на раду, заштите и безбедности на раду. Прошириће своје хоризонте о европским вредностима, идентитету и култури. Ученици ће развити самопоштовање и самосталност.
Координатор пројекта је директорка школе Марија Ћирић, а чланови пројектног тима су професори стручних предмета, професори енглеског језика, професор географије и педагог школе.
Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката мобилности и сарадње у областима високог, општег, стручног и образовања одраслих, као и у областима младих и спорта.