Ћирила и Методија 29 18300 Пирот

(+381) 10 311 426

УПИС 2024/25.
Сазнај више...
Образовни профил: Техничар за хемијску и фармацеутску технологију
PIPI SE 4F35S – ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ / 28 ученика / 4 године / Техничар за хемијску и фармацеутску технологију учествује у производњи фармацеутских и хемијских производа. Прати промене и захтеве у структури рада током производње. Координира радом у лабораторији, прикупља резултате анализа узорака...
Сазнај више...
Образовни профил: Фризер
PIPI SE 3PO2S – ФРИЗЕР /14 ученика/ 3 године/ Фризер пружа услуге усмерене на негу косе. Посао фризера укључује прање, шишање, естетско обликовање косе жена и мушкараца.
САЗНАЈ ВИШЕ...
Previous
Next

Историјат школе

Средња стручна школа – од оснивања до данас

Пирот
историјат
  • Године 1993. почела је са радом “Грађевинско –технолошка школа“ у Пироту. Тада је отварање ове школе било једино могуће решење за људе који су остајали без норме, а интересовање за поједине смерове било велико. У то време у школи су постојали следећи смерови: техничар за полимере, гумар, пластичар, зидар, керамичар, тесар, хидрограђевинар, декоратер зидних површина.
  • И, ево, безмало 30 година, она постоји. Генерације и генерације ученика су прошле кроз њу, а она се заједно са њима мењала, сазревала и прилагођавала. Данас је то “Средња стручна школа“.
  • Кроз период транзиције и гашења многих предузећа, губило се интересовање за нека занимања. Прилагођавајући се жељама и потребама средине, од 2004. године школа уводи у образовни програм занимања мушки и женски фризер у подручју рада личне услуге. Школске 2007/2008. отворен  је и смер техничар за заштиту животне средине.
  • Многи од некадашњих ученика школе данас су успешни инжењери технологије, хемичари, радници у АД “Тигру“, лабораторијама,“ Регионалној санитарној депонији“… Ученици стичу неопходна знања на практичној настави у институцијама са којима школа има дугогодишњу сарадњу.
  • Две генерације ученика уписале су смер техничар за полимере по дуалном образовању, школске 2020/2021. и 2021/2022. Сарадњом су задовољни како ученици и школа као установа тако и сарадници у “Тигру“.