Ћирила и Методија 29 18300 Пирот

(+381) 10 311 426

УПИС 2024/25.
Сазнај више...
Образовни профил: Техничар за хемијску и фармацеутску технологију
PIPI SE 4F35S – ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ / 28 ученика / 4 године / Техничар за хемијску и фармацеутску технологију учествује у производњи фармацеутских и хемијских производа. Прати промене и захтеве у структури рада током производње. Координира радом у лабораторији, прикупља резултате анализа узорака...
Сазнај више...
Образовни профил: Фризер
PIPI SE 3PO2S – ФРИЗЕР /14 ученика/ 3 године/ Фризер пружа услуге усмерене на негу косе. Посао фризера укључује прање, шишање, естетско обликовање косе жена и мушкараца.
САЗНАЈ ВИШЕ...
Previous
Next

О нама

 

Године 1993. почела је са радом “Грачевинско –технолошка школа“ у Пироту.Тада је отварање ове школе било једино могуће решење за људе који су остајали без норме, а интересовање за поједине смерове било велико.У то време у школи су постојали следећи смерови: техночар за полимере, гумар, пластичар,зидар, керамичар, тесар, хидрограђевинар, декоратер зидних површина.

И, ево, безмало 30 година, она постоји.Генерације и генерације ученика су прошле кроз њу, а она се заједно са њима мењала, сазревала и прилагођавала. Данас је то “Средња стручна школа“.

Кроз период транзиције и гашења многих предузећа, губили се интересовање за нека занимања.Прилагођавајући се жељама и потребама средине,од 2004. године уписује у подручју рада личне услуге, занимања мушки и женски фризер. Школске 2007/2008. уписан је смер техничар за заштиту животне средине.

Многи од некадашњих ученика школе данас су успешни инжењери технологије,хемичари,радници у АД “Тигру“, лабораторијама,“ Регионалној санитарној депонији“…Ученици стичу неопходна знања на практичној настави у институцијама са којима школа има дугогодишњу сарадњу.

Две генерације ученика уписале су смер техничар за полимере по дуалном образовању,школске 2020/2021. и 2021/2022. Сарадњом су задовољни како ученици и школа као установа тако и сарадници у “Тигру“.