Ћирила и Методија 29 18300 Пирот

(+381) 10 311 426

УПИС 2024/25.
Сазнај више...
Образовни профил: Техничар за хемијску и фармацеутску технологију
PIPI SE 4F35S – ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ / 28 ученика / 4 године / Техничар за хемијску и фармацеутску технологију учествује у производњи фармацеутских и хемијских производа. Прати промене и захтеве у структури рада током производње. Координира радом у лабораторији, прикупља резултате анализа узорака...
Сазнај више...
Образовни профил: Фризер
PIPI SE 3PO2S – ФРИЗЕР /14 ученика/ 3 године/ Фризер пружа услуге усмерене на негу косе. Посао фризера укључује прање, шишање, естетско обликовање косе жена и мушкараца.
САЗНАЈ ВИШЕ...
Previous
Next

Дан школе – обележавање јубилеја, 30 година рада

Дан школе – Средња стручна школа у Пироту ове године слави јубилеј, 30 година успешног рада. Школа је основана 26. маја 1993. године под називом Грађевинско-технолошка школа. Те прве године уписана су два одељења у подручју рада Хемија и неметали, и једно одељење у подручју рада Грађевинарство. За 30 година школа је ишколовала генерације будућих студената, хемичара, технолога, професора, грађевинаца, керамичара, фризера, еколога.

Јубилеј је обележен свечаном академијом, која је одржана у сали Дома културе, под називом “Сваки је човек звезда за себе, јединствен и непоновљив”. Пријатељи школе, родитељи ученика и публика  уживачи су у програму који су припремили ученици и наставници школе.

Директорка, Марија Ћирић, је отворила свечану академију и уручила је захвалнице представницима локалне самоуправе и компанијама Тигар Тyрес и Тигар АД за поддршку и допринос развоју школе.

Дан школе - обележавање јубилеја, 30 година радаДан школе - обележавање јубилеја, 30 година радаДан школе

 

Пре 30 година основана је Грађевинско технолошка школа због потреба пиротске привреде, од тада школа расте и развија се налазећи у деци инспирацију, љубав и снагу за свој рад. “Школа негује младалачки, радознали, истраживачки дух захваљујући енергији својих ученика и труду који сви ми запослени улажемо у заједнички посао – образовање и васпитање ученика. На том најважнијем послу на свету суочавамо се са бројним искушењима и изазовима и трудимо се да на њих спремно одговоримо вођени жељом да нам ученици израсту у доре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком послу никада не предају” – рекла је директорка, Марија Ћирић, на свечаној академији, поводом Дана школе.

Програм свечане академије припремиле су наставнице српског језика и књижевности Наташа Глигоријевић и Мима Андонов. Назив академије: “Сваки је човек звезда за себе, јединствен и непоновљив”, је прилагођени цитат Данила Киша из књиге “Енциклопедија мртвих”. “ Изабрали смо овај цитат зато што су све активности у претходном периоду у школи биле посвећене сваком ученику понаособ, сваком појдинцу јер сваки је ученик звезда за себе, јединствен, са талентима који чекају да буду откривени” – рекла је директорка школе Марија.

Запослени школе као и ученици изразили су жељу да учествују у програму:

Наступ хора састављеног од запослених, њихове деце и ученика изазвао је снажне позитивне реакције присутне публике. Диригент хора је наставник музичке културе Дејан Николић.

хор

 

Наставнице практичне наставе са смера Фризери и Педикир – маникир, заједно са ученицима , приказале су ревијалне, свечане фризуре кроз модну ревију која је изазвала одушевљење публике.

Запослена Ирена Ристић  наступила је са кореографијом уз традиционалну музику  Шпаније.

Драги гости на свечаној академији поводом Дана школе, били су мали виртуози Основне музичке школе Др Драгутин Гостушки, као и плесни ансамбал КУД-а Дукат.

музичка школа

 

За више фотографија посетите нашу ФБ страницу овде

Кратак интервју са директорком школе о утисцима након обележавања јубилеја и даљим плановима можете прочитати ОВДЕ