Ћирила и Методија 29 18300 Пирот

(+381) 10 311 426

УПИС 2024/25.
Сазнај више...
Образовни профил: Техничар за хемијску и фармацеутску технологију
PIPI SE 4F35S – ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ / 28 ученика / 4 године / Техничар за хемијску и фармацеутску технологију учествује у производњи фармацеутских и хемијских производа. Прати промене и захтеве у структури рада током производње. Координира радом у лабораторији, прикупља резултате анализа узорака...
Сазнај више...
Образовни профил: Фризер
PIPI SE 3PO2S – ФРИЗЕР /14 ученика/ 3 године/ Фризер пружа услуге усмерене на негу косе. Посао фризера укључује прање, шишање, естетско обликовање косе жена и мушкараца.
САЗНАЈ ВИШЕ...
Previous
Next

Обележен „Национални дан без дувана“

Национални Дан Без Дувана

У Србији се сваког 31. јануара традиционално обележава Национални дан без дувана, ове године под слоганом „ 365 дана без дувана“.

Тим поводом, у Средњој стручној школи, је одржан јавни час за ученике и наставнике у организацији EcoControl Team-a. Реализатори активности су Нела Стаменовић и Марија Гогић, наставнице хемије и Јелена Величковић, педагог школе.

Ученици и наставници су имали прилику да чују какви су све штетни ефекти употребе дувана и дуванских производа, као и изложеност дуванском диму пасивних пушача, са посебним акцентом на значај престанка пушења.

У школи је претходно спроведена анкета за ученике и наставнике колики је број корисника дуванског дима и електронских цигарета. Резултати анкете су представљени на часу, са упоредним резултатима од прошле године. На крају часа су ученици учествовали у квизу шта мисле и колико знају о штетности цигарета. Сви учесници су на крају часа добили на поклон јабуке, као симбол здравог живота.

Циљ оваквих активности је да укључимо што више младих да активно учествују у борби против дувана и да не буду пасивни пушачи, као и да доносе здраве и квалитетне животне одлуке.